Feb 11, 2014

ေရႊေတာင္ေခါက္ဆဲြ


 -
ဒီမနက္
ေဖေဖာ္၀ါရီ ၁၁  အဂၤါမနက္ ဆရာေမာင္ဝံသ ကြယ္လြန္ျခင္း ၆ လ ျပည့္ အမွတ္တရ အစီအစဥ္ကုိ သူ႔မိသားစုက ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ ဘားလမ္း (အထက္ဘေလာက္) ေနအိမ္မွာ ျပဳလုပ္ပါတယ္။ မနက္ ၉း၀၀ မတုိင္ခင္ ေရာက္သြားေတာ့ သူ႔ရဲ႕ စာေပ/ႏုိင္ငံေရး မိတ္ေဆြတခ်ဳိ႕ကုိေတြ႔ခ့ဲရတယ္။  ၉းဝဝ ေက်ာ္ရင္ေတာ့ ထပ္ၿပီး ေရာက္လာၾကပါလိမ့္မယ္။ ခပ္ေစာေစာဆုိရင္ လူရွင္းမယ္ ထင္လုိ႔ က်ေနာ္ကေတာ့ ခပ္ေစာေစာပဲ သြားလုိက္တယ္။ ေတာ္ေတာ္ေလး ရွင္းပါတယ္။

ဧည့္သည္မ်ားကုိ ဧည့္ခံတာက 
ေရႊေတာင္ေခါက္ဆဲြ၊ အခ်ဳိပဲြမ်ားနဲ႔ပါ။
ေရႊေတာင္ေခါက္ဆဲြဆုိတာ ပဲခူးဘက္က အစားအစာ။
ဆရာေမာင္၀ံသကလည္း ပဲခူးေဒသက ဆုိေတာ့ 
ေရႊေတာင္ေခါက္ဆဲြ ႀကိဳက္မယ္ ထင္ပါတယ္။

က်ေနာ္ကေတာ့ ေရႊေတာင္ေခါက္ဆဲြ ဆုိတာကုိ တသက္နဲ႔တကုိယ္ ေလးငါးခါပဲ စားဖူးတယ္။
အေတာ္ေလး စားလုိ႔ေကာင္းတ့ဲေခါက္ဆဲြအမ်ဳိးအစားပါပဲ။

ရန္ကုန္က ဆုိင္ေတြမွာ မုန္႔ဟင္းခါးတုိ႔ဘာတုိ႔ တင္ေရာင္းၾကေပမယ့္ ေရႊေတာင္ေခါက္ဆဲြ ရႏုိင္တ့ဲဆုိင္ေတာ့ သိပ္မမ်ားဘူး။ ဒါေၾကာင့္လည္း သိပ္မစားျဖစ္ဘူး။

အလွဴအိမ္သြားမွပဲ စားျဖစ္ေတာ့တယ္လုိ႔ ဆုိရမယ္။

က်ေနာ့္ရဲ႕ လုပ္ေဖာ္ကုိင္ဘက္တေယာက္က ရန္ကုန္မွာေနတာ ၾကာၿပီ၊ သူ႔အသက္က  ၄၀ ဝန္းက်င္။
သူလည္း ေရႊေတာင္ေခါက္ဆဲြ မစားဖူးဘူး တ့ဲ။

ကဲ... ေရႊေတာင္ေခါက္ဆဲြကုိ ရန္ကုန္က အစားအေသာက္အစုံေရာင္းတ့ဲ ဆုိင္ေတြမွာ တင္ေရာင္းဖုိ႔အခ်ိန္တန္ပါျပီလုိ႔ ဆုိခ်င္ပါတယ္။