Mar 18, 2012

မွန္ကူသီး

ၾကာသပေတးေန႔က ထင္တယ္ - မွန္ကူသီး ဆယ္ဘတ္ဖုိး (ဘတ္ ၃၀ ကုိ တေဒၚလာ) ၀ယ္ျပီး ေရေဆး၊ ခြက္ထဲထည့္ထားလုိက္တယ္။ တခ်ဳိ႕ေတာ့ လာစားပါရဲ႕။ ခ်ဥ္လုိ႔ မစားနုိင္ဘူး။ က်ေနာ္လည္း ၁၀ လုံးေလာက္ေတာ့ စားလုိက္တယ္။
နားနားျပီး စားရတာေပါ့။ ခ်ဳိတာ ၂ လုံးေလာက္ပဲ ပါတယ္။

ခ်င္းမုိင္ျမဳိ႕၊ ခ်င္းမုိင္ဂိတ္ေစ်းက ၀ယ္တာပါ။ ထုိင္းမွာလည္း မွန္ကူသီး ရိွသားပဲ။
ျမန္မာျပည္မွာလုိပဲ ေနရာအႏွံ႔ ရမယ္ မထင္ဘူး။ ခ်င္းမုိင္က ရွမ္းျပည္နဲ႔နီးလုိ႔ ရတာ ျဖစ္လိမ့္မယ္။

ဒါက အလုံးႀကီးမ်ဳိး။
အလုံးေသးလည္း ရိွတယ္။ အလုံးေသးေတြက ပုိခ်ဳိမယ္ ထင္တယ္။ မစားတာၾကာေတာ့ ေမ့ျပီ။

ရွမ္းျပည္နယ္မွာေတာ့ အလုံးႀကီး ဆုိရင္ ၀ါးက်ည္ေတာက္ထဲထည့္ျပီး ေထာင္းစားတယ္လုိ႔ မွတ္မိတယ္။ လြန္ခ့ဲတ့ဲ အႏွစ္ ၂၀ ေက်ာ္က စားဖူးတာ။

မျမင္ဖူးသူမ်ားအတြက္ တင္ေပးလုိက္ပါတယ္။ အခံြက အျဖဴစက္ေလးေတြ ပါတယ္။ မိႈတက္တာ မဟုတ္ဘူး။ အဲဒါ မွန္ကူသီးရဲ႕ အမွတ္အသားပဲ။

http://www.syn-pages.net/2012/01/blog-post_16.html မွာေတာ့ မွန္ကူသီးအေၾကာင္း နည္းနည္း ေရးထားတာ ေတြ႔တယ္။ ကူးထည့္ေပးလုိက္ပါတယ္ -

ဒါက မွန္ကူပင္နဲ႕ မွန္ကူသီးလို႕ေခၚတယ္။ ဗမာလို မရိွဘူးလို႕ထင္ပါတယ္။ ဒီဘက္ပိုင္းမွာ တစ္ခါမွကို မေတြ႕ဖူးတာပါ။ မွန္ကူပင္က အခ်ဳိနဲ႕ အခ်ဥ္ရွိတယ္။ အခ်ဳိက စားမေကာင္းဘူး. အခ်ဥ္ေတြကို ငယ္ငယ္က အက်ၤ ီနဲ႕လွိမ့္ျပီး စားၾကတာ။ ျပီးေတာ့ ပါးပါးေလးလွီးျပီး ငါးပိ၊ အိေမ့တ္( မုန္ညွင္းျဖင့္လုပ္ေသာ ရွမ္းထုတ္ကုန္) နဲ႕ သုပ္စားရင္ သိပ္ေကာင္းတာ..။ ေျပာရင္းနဲ႕ သြားရည္က်လာျပီ။



No comments: