Aug 20, 2008

pork and god

yangon media မွာ ေတြ႔တ့ဲသတင္း။ ေဟာင္းေနၿပီ။ သုိ႔ေပမယ့္ စိတ္၀င္စားစရာ။ နတ္ပဲြကုိ ၀က္သားဟင္းတင္သတ့ဲ။ ဘုိးဘုိးႀကီးက တ႐ုပ္အမဲ မေရွာင္ဘူး ထင္ပါရဲ႕။ ခ်က္ထားတာဖတ္ၿပီး စားလုိ႔ေကာင္းမွာပဲလုိ႔ ထင္မိ။ း)
၀က္သားျဖင့္နတ္တင္ရသည့္ျဗဳန္းစပ္တင္နတ္ပြဲစစ္ကိုင္း သာဒြန္းရြာတြင္႐ိုးရာမပ်က္က်င္းပ

စစ္ကိုင္းၿမိဳ႕နယ္ သာဒြန္းေက်းရြာတြင္ ရြာေတာ္ရွင္ဘိုးဘိုးႀကီးနတ္ကို ႐ိုးရာမပ်က္၊ တင္ ေျမွာက္ပသၾကရာ ယခုႏွစ္(နယုန္လ ျပည့္ေက်ာ္ ၅ရက္) ဇြန္ ၂၃ရက္က ရြာလုံးကြၽတ္က်င္းပ ေသာ နတ္တင္ပြဲတြင္ ၀က္သားျဖင့္ခ်က္ျပဳတ္ေသာ ျဗဳန္းစပ္ျဖင့္ အစဥ္အလာမ ပ်က္ နတ္တင္ပြဲ က်င္းပခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္။
“ကြၽန္ေတာ့္အသက္ ၇၇ႏွစ္ရွိၿပီ၊ အဘိုး၊ အဘြားမ်ား အစဥ္အဆက္ က်င္းပခဲ့တာ ရြာေတာ္ရွင္ ဘိုးဘိုးႀကီးနန္းမွာ တင္တာ။ ျဗဳန္းစပ္နတ္ပြဲလို႔ ေခၚၾကတာမ်ားတယ္။ ဆန္ပါတယ္၊ ၀က္သားပါတယ္၊ ဖ႐ုံသီးပါတယ္၊ ငါးရန္႔ေျခာက္စစ္စစ္ပါတယ္။ င႐ုတ္သီးေျခာက္ ေက်ာ္ပါ တယ္၊ ဆန္ျပဳတ္လိုေရာၿပီးက်ဳိတာပါ။ ၀က္သား ၂၅ပိႆာထည့္တယ္၊ ဒယ္အိုးႀကီး ၁၉လုံး စာျပဳတ္တာ။ အဲဒါကို ျဗဳန္းစပ္လို႔ ေခၚတာ။ ဘာေၾကာင့္ ဒီအဓိပၸာယ္ေခၚတယ္ဆိုတာ၊ ဘယ္ သူမွ အတိအက်မေျပာႏိုင္ဘူး။ ၀က္သားနဲ႔တင္တဲ့နတ္ပြဲရွားေပမယ့္ ဒီပြဲမွာ ၀က္သားနဲ႔ပဲ တင္ ရတယ္”ဟု သာဒြန္းရြာမွ နတ္ထိန္း ဦးခင္သန္းက ေျပာသည္။

No comments: